OK

IPPC نقطه امیدی برای سیستم دولتی ایجاد کرد

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: شرکت فراورده‌های تزریقی و دارویی ایران (IPPC) نقطه امیدی را در سیستم دولتی ایجاد کرد.

اکبر برندگی در حاشیه بازدید از شرکت فراورده‌های تزریقی و دارویی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار فانا توضیح داد: شرکت فراورده‌های تزریقی و دارویی ایران از نظر میزان استوک و اقدامات انجام شده در آن، نقطه امیدی را در سیستم دولتی ایجاد کرد از لحاظ اینکه با وجود مواجهه با تحریم‌ها، به سادگی تحت تاثیر قرار نمی‌گیریم. ضمن اینکه این شرکت در سال‌های اخیر تحول بنیادینی را در ساختار اداری، ساختمانی و تجهیزاتی خود ایجاد کرده که جای تقدیر فراوانی دارد.

وی با اشاره به ضرورت تامین مواد اولیه صنعت داروسازی کشور عنوان کرد: برای سال جاری حدود 3.5 میلیارد دلار ارز به واردات مواد اولیه دارو، دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص یافته است. مدیریت این ارز به خوبی در حال انجام است و تخصیص ارز به واحدهای متقاضی نیز طبق برنامه‌ریزی در حال انجام است.

او درباره آخرین وضعیت پرداخت مطالبات شرکت‌های دارویی به فانا گفت: وزیر بهداشت شخصا روی این موضوع نظارت دارد، یعنی حساب‌های بیمارستان‌ها کنترل می‌شود تا آن قسمتی از پرداختی‌ها که مربوط به بخش دارو و تجهیزات پزشکی است، حتما پرداخت شود. میزان رقمی که باید به بخش دارو و تجهیزات پزشکی پرداخت شود حدود 25 درصد از کل پرداختی به بیمارستان‌ها است. قطعا اثر این نظارت دقیق در آینده نه چندان دور در صنعت مشاهده خواهد شد. علاوه بر این سازمان بیمه سلامت و سازمان تامین اجتماعی تصویب کردند که به ترتیب 70 و 60 درصد مطالبات بیمارستان‌ها را در لحظه تحویل اسناد پرداخت کنند. همچنین اخیرا ۱۰۰۰ میلیارد تومان نیز در قالب اوراق اختصاص یافت. با توجه به این موارد گشایش خوبی در بیمارستان‌ها ایجاد خواهد شد.

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره ضابطه جدید قیمت‌گذاری دارو در سال جاری نیز به فانا گفت: از اول امسال این کار اجرایی شده منتها برای محصولات جدید نه محصولات قدیمی. در حال حاضر هیچ فراورده‌ای نداریم که برای سال 1397 قیمت نگرفته باشد و آخرین محصولات نیز نیمه جامدات و قطره‌های چشمی بودند که اخیرا قیمت گرفتند. فراورده‌های جدید هم براساس برند موجود در ایران قیمت می‌گیرند که فرمول آن نیز پیش از این اطلاع رسانی شده است.

برندگی درباره آخرین وضعیت ریکال داروی والزارتان در بازار ایران نیز به فانا توضیح داد: 21 کشور اروپایی به علاوه بحرین بعد از اینکه ثابت شد، ماده موثره ساخت شرکت چینی ممکن است باعث بروز سرطان در انسان شود دستور ریکال این دارو را دادند. بلافاصله ما نیز در ایران به شرکت‌هایی که ماده اولیه خود را از شرکت چینی یادشده تامین کرده بودند (7 شرکت)، دستور ریکال دادیم. علاوه بر این از سایر کارخانه‌هایی (10 شرکت) نیز که از دیگر منابع، ماده موثره والزارتان تولیدی خود را تامین می‌کردند، نمونه‌برداری کردیم که این کار به خاطر اطمینان از سلامت مردم انجام شد. بنابراین تمامی کارخانه‌های داخلی تولید داروی والزارتان را تحت بررسی قرار داده‌ایم.

او درباره آخرین وضعیت تامین داروی دسفرال نیز گفت: واردات انجام شده است. فرایند واردات این دارو در حال اخذ ارز بود که وقفه بانکی در این زمینه رخ داد و کشور هدف نمی‌توانست پول دارو را بگیرد. این وقفه در حال حاضر برطرف شده و دارو یا از گمرک ترخیص شده و یا در حال ترخیص است. ضمن اینکه اخیرا نمونه ایرانی این دارو نیز در حال تامین مواد است.

این مقام مسوول در واکنش به اینکه برخی نسبت به کاهش نظارت‌های سازمان غذا و دارو روی کارخانه‌های داروسازی ابراز نگرانی کرده‌اند نیز گفت: استانداردها و نظارت‌ها تشدید می‌شود، حتی در زمان بحران اما سختگیری‌هایی که معمولا در مواقع عادی اعمال می‌شود، یک مقدار تسهیل می‌شود. این دلیل بر تحت تاثیر قرار گرفتن کیفیت نیست.



1397/05/08

Bookmark and Share   شماره خبر :28 تعداد بازدید :5087

درج نظرات اخبار

نویسنده *  
نظر *  
کد ویژه
کد امنیتی
Captcha reload